Державний оператор “KiwiRail” (Нова Зеландія) отримав 22,8 млн. дол. США готівкою, щоб відновити свій парк 30-річних електровозів класу EF протягом наступних чотирьох років, переглянувши своє рішення від 2016 році щодо зняття з експлуатації парку ТРС у березні 2019 року. Повідомляє railjournal.com

“Реконструкцією цих локомотивів ми створюємо робочі місця на майстерні KiwiRail Hutt і підтримуємо нашу місцеву залізничну галузь. Це просто має сенс”, – сказав Петерс у спільній заяві з міністром транспорту паном Філом Твіфордом та помічником міністра транспорту паном Джеймсом Шоу.

Реконструкція включатиме модернізацію електронних систем управління та збільшить термін служби локомотивів на 10 років. Наразі 8 електричних локомотивів ще експлуатуються, а коефіцієнти вихлопу перевищують кожні 30 000 км в середньому, значно нижче цільового парку “KiwiRai” у розмірі 50 000 км. Всього було придбано 22  локомотиви 3 МВт у Brush Traction (Великобританія), і введено у експлуатацію в період з 1986 по 1988 рік.

Пояснюючи відмову від рішення 2016 р., виконуючий обов’язки генерального директора KiwiRail Тодд Мойл зазначив, що на той час компанія вважала за доцільне використання сучасних дизельних двигунів у рамках більш ефективної служби вантажних перевезень, що могло б мати більший вплив на скорочення викидів шляхом зменшення чисельності вантажівок на дорогах країни.

Мойл додає, що компанія KiwiRail веде переговори з урядом щодо можливості подальшої електрифікації та вивчає також використання інших джерел палива. Електрифікація транспорту та промисловості вважається ключем до досягнення цільових показників викидів у країні до 2050 року. Залізниця також є ділянкою, де паливо з низьким рівнем викидів, включаючи природний газ, зріджений природний газ та водень, проходять випробування на міжнародному рівні.