Наглядова рада ДВМ призначила нового генерального директора строком на один рік.

З 26 липня генеральним директором ПАТ “Дніпровагонмаш” (ДВМ, Кам’янське Дніпропетровської обл.) призначено Андрія Саніна, про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією в системі розкриття Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку в понеділок, відповідне рішення ухвалила наглядова рада ПАТ “ДВМ” 25 липня, звільнивши з посади гендиректора Олександра Закирбаєва у зв’язку із “припиненням трудових відносин”. Він обіймав цю посаду з грудня 2020 року.

За повідомленням ДВМ, Санін майже рік обіймав посаду директора з планування АТ “Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання-Інжиніринг”, з травня 2019 по серпень 2020-го очолював правління АТ “Інтерпайп Новомосковський трубний завод”, а до цього майже рік пропрацював комерційним директором АТ “Інтерпайп Дніпропетровський втормет”, ще раніше – заступником комерційного директора цього ж підприємства.

Гендиректором “Дніпровагонмашу” його обрано на рік.

ПрАТ «Дніпровагонмаш» одне з найбільших підприємств України, що спеціалізуються на проєктуванні та виробництві вантажних спеціалізованих, магістральних і промислових вагонів: освоєно виробництво більше 160 моделей рухомого складу з річною потужністю випуску продукції до 9 000 вагонів з можливістю виготовлення до 5 видів різного рухомого складу одночасно. З 2018 року підприємство надає послуги деповського та капітального ремонту всіх типів вантажних вагонів.

Власники акцій ПрАТ «Дніпровагонмаш» – зареєстровані на Кіпрі Т.A.S. Overseas Investments Limited і Sertaco Limited володіють відповідно 51,5256% і 46,2938% . У числі афілійованих з “Агро Плюс Експо” осіб вказані Sertaсo Limited (володіє більше 27,435% акцій “Дніпровагонмашу”), ТОВ “Алькантара Інвест” (18,858%), ПрАТ “Страхова група” ТАС “(більше 2,9%), кіпрська Alkemi Limited (2,18%), фінкомпанія “Центр фінансових рішень” (1,3%) і ТОВ “Центр фінансових рішень” (0,6%). ТОВ “Агро Плюс Експо” після придбання домінуючого пакету володіє 42,633%.

Всі компанії об’єднує фінансово-промислова група “ТАС” Сергія Тігіпка, яка контролює підприємство “Дніпровагонмаш.

Позначки: , , ,