У розвиток інфраструктури порту Чорноморська планується інвестувати понад $100 млн

Міністерство інфраструктури України та міжнародний зернотрейдер Кернел провели переговори щодо розвитку інфраструктури Чорноморського морського порту, повідомляється на сайті відомства. Домовлено про запуск ряду проєктів сумарною вартістю понад 100 млн доларів.

Зокрема йдеться про реконструкцію наявних та будівництво нових причалів, а також розширення під’їздних залізничних шляхів.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков розраховує, що реалізація державно-приватного партнерства забезпечить підвищення вантажообігу порту й надходжень від портових зборів:

«Сьогодні ми дійшли попередньої згоди щодо реалізації державно-приватного партнерства в оновленні гідротехнічної, складської та залізничної інфраструктури порту. І інвестор, і держава мають спільну мету — створити сучасні портові потужності під гарантію зростання вантажообігу. Зараз розпочинається розробка проєктної документації та оцінка інвестицій. І вже в другому кварталі цього року плануємо виходити на підписання взаємних зобов’язань держави та приватного інвестора», — прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Кернел та АМПУ зацікавлені в реконструкції причалів та розширенні під’їздних залізничних шляхів, що збільшить пропускну потужность портової інфраструктури та відповідно вантажопотік.

Кернел – провідний експортер сільськогосподарської продукції та один із найбільших приватних портових операторів, який забезпечує майже 40% вантажопотоку ДП «МТП «Чорноморськ». За 10 років роботи компанія збільшила експорт у 2,5 рази. Минулого року причали та припортова інфраструктура прийняли 10,2 млн т. зернових. Водночас середній рівень завантаженості наявної портової інфраструктури склав 92 %.

 

Позначки: , , , ,