Маріупольський меткомбінат імені Ілліча здійснив ремоторизацію 3 тепловозів серії ТГМ 4, в планах – заміна двигунів ще 5 локомотивів

На маневрових тепловозах серії ТГМ4, що задіяні на станціях меткомбінату імені Ілліча (група “Метінвест”) для забезпечення роботи доменного, конвертерного цехів та аглофабрики, замінили дизельні двигуни. В компанії повідомили, що штатні дизелі 211Д3 тепловозів були замінені на мотори CUMMINS QST-30L1 та САТ С-27, які при тій же потужності споживають на 20-30% менше палива, мають більшу надійність, меншу вагу і габарити.

Для відновлення технічних характеристик тепловозів було проведено повний капітальний ремонт колісних пар, гідропередачі, електромашин, автогальмівного обладнання та електропроводки, замінено компресори. Встановлено світлодіодне обладнання: буферні ліхтарі, прожектори, дизельне та підкузовне освітлення.

Для покращення умов праці локомотивної бригади, кабіни машиністів додатково обладнали кондиціонерами, мікрохвильовими печами та холодильниками. Змінився і зовнішній вигляд тепловозів.

«З урахуванням значної вартості нових тепловозів, проведення ремонту з паралельною ремоторизацією локомотивів – економічно обґрунтоване рішення з невеликим терміном окупності. Це дозволило значно скоротити витрати пального та мінімізувати випадки простою рухомого складу. У рамках інвестиційних проєктів меткомбінату імені Ілліча вже заплановано ремоторизацію ще п’яти тепловозів», – зазначив керівник проекту, начальник цеху рухомого складу УЖДТ меткомбінату імені Ілліча Групи Метінвест Сергій МІЩЕНКО.

Позначки: , , , , , ,