Кабмін оновив його склад та подовжив повноваження голови правління АТ «Укрзалізниця»

Кабінет Міністрів України до 31 березня 2022 року продовжив повноваження голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, членів правління Ореста Логунова (раніше директор публічних закупівель у “Нафтогазі”, до того три роки працював директором з логістики у ДТЕК та чотири – директором з логістики та закупівель АрселорМіттал), Григорія Бойка (був директором з інженерно-технічного забезпечення УЗ), Євгена Лященка (колишній директор “Медіа Групи Україна”, що входить до SCM Ахметова) та Олександра Перцовського (прийшов в Укрзалізницю рік тому з посади першого заступника генерального директора Укрпошти).

Зазначається, що такі короткі терміни повноважень правління пов’язані з тим, що найближчим часом уряд має затвердити новий склад наглядової ради товариства, яка у свою чергу, ознайомившись із ситуацією, подасть пропозиції щодо оновлення чи затвердження складу правління Укрзалізниці.

В правлінні УЗ відбулися і певні ротації: посаду члена правління залишає Роман Черніцький, натомість до складу правління увійшли Євген Шрамко та Павло Цубер.

Євген Шрамко – очолить вертикаль виробничих потужностей (вагоноремонтні та локомотиворемонтні, виробництво шпал та інші заводи). До призначення був директором ТОВ «Запорізький ливарно-механічний завод», яке ходить до структури ПАТ «Запоріжсталь» (ХК «Метінвест»).

Павло Цубер – колишній підлеглий Олександра Кубракова, раніше очолював Службу автомобільних доріг у Луганській області та чотири роки працював начальником сектору економічної безпеки в Маріупольській філії Адміністрації морських портів України. Тепер до сфери його повноважень буде входити розвиток і виконання програми Президента України «Велике будівництво» на Укрзалізниці.

Роман Черніцький, залишається в команді фахівців на посаді директора з інфрастуктури АТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, що згідно з постановою уряду № 1101 від 25 жовтня 2021 року головою правління компанії було призначено Олександра Камишіна, який до цього виконував обов’язки очільника компанії. Членами правління призначено Григорія Бойка та Євгена Лященка. Крім того, уряд тоді затвердив на посадах членів правління АТ «Укрзалізниця» Ореста Логунова, Олександра Перцовського та Романа Черніцького. Згідно з постановою № 1101 вказаний склад правління Укрзалізниці було призначено тимчасово, на період до прийняття загальними зборами акціонерів товариства (за поданням нового складу наглядової ради) рішення щодо формування правління.

Позначки: , ,