Інтерактивні інформаційні панелі УЗ оновлюються щоранку та містять більше 10 ключових параметрів контролю за діяльністю товариства. Проте назагал оприлюднили лише показники навантаження/вивантаження та результати проведення аукціонів.

Укрзалізниця презентувала власний проєкт УЗ Open Data, який має продемонструвати прозорість компанії та відкритість основних даних товариства для ключових груп стейкхолдерів, повідомили у пресслужбі компанії.

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін зазначив, що практично з перших днів своєї роботи в компанії доручив ІТ-працівникам товариства надати ті ж самі табличні дані, але в зрозумілому форматі дашборду. Перший дашборд мав 3 цифри та оновлювався щоденно до 06:30.

«Коли світ живе block chain, machine learning та big data, ми досі працюємо з таким об’єктом залізничної культурної спадщини, як оперативно-добовий звіт, що складається з 18 сторінок табличної інформації. Але ми стаємо прозорішими для всіх на шляху до діджиталізації, робимо значну частину цих даних відкритими і вони є доступними онлайн», — зазначив очільник Укрзалізниці.

Нині дашборди Укрзалізниці містять уже значно більше оперативної звітності – більше 10 ключових параметрів контролю за діяльністю товариства за минулу добу: оперативні звіти з навантаження та вивантаження вагонів; обігу вантажних вагонів; кількості вагонів та локомотивів, задіяних у перевезеннях; наявності дизельного пального; проведення аукціонів та їх переможців тощо. Але такі інформаційні панелі доступні лише для працівників головного офісу АТ «Укрзалізниця.

Для решти стейкхолдерів товариство оприлюднює оперативну аналітичну інформацію на офіційному сайті компанії, вона містить лише 3 групи показників: навантаження/вивантаження та результати проведення аукціонів.

В АТ «Укрзалізниця» зауважують, що проєкт УЗ Open Data є першим кроком на шляху до цифровізації компанії, яка дозволить їй бути більш сучасною та швидкою в прийнятті рішень.

 

Позначки: , , ,