Очільником Укрзалізниці можуть призначити радника міністра інфраструктури Олександра Камишина, попри рекомендації РНБО покласти обов’язки голови правління безпосередньо на міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Минулого тижня Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) рекомендувала провести зміни у керівництві АТ Укрзалізниця (УЗ). Згідно виписки з рішення, Кабмін мав призначити на цю посаду міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Проте сьогодні стало відомо, що Наглядова Рада Укрзалізниці рекомендує акціонеру товариства – Кабміну – призначити тимчасово виконуючим обов’язки голови правління радника міністра Олександр Камишин, який раніше 7 років працював в СКМ Ріната Ахметова.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков виступив з публічною заявою на підтримку подібного рішення. Призначення може відбутися вже на найближчому засіданні Кабміну.

Сам Кубраков поєднувати посаду міністра та керівника “Укрзалізниці”  не може через конфлікт інтересів, цю юридичну колізію зауважують експерти.

Відомо, що Олександр Камишин з квітня 2012 до квітня 2019 року обіймав посаду менеджера з інвестицій SCM, що належить Рінату Ахметову. Паралельно був членом наглядової ради компанії Portinvest. З січня 2020 року – керуючий партнер Fortior Capital.

Працював в фонді Томаша Фіали Dragon Capital (2008-2012 рр), генеральним директором KMZ Industries, в KPMG на посаді аудитора (2006-2008 рр).

З липня 2011 року – видавець Latifundist Media.

Позначки: , ,