Міністерство інфрастуктури підтримує рекомендацію Наглядової ради щодо призначення нового т.в.о. Голови правління АТ «Укрзалізниця» та створює Антикризовий штаб Укрзалізниці

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков виступив з підтримкою кадрових рішень Наглядової ради Укрзалізниці:
Управлінська криза в АТ «Укрзалізниця» знаходиться у найгостріший фазі за всі роки Незалежності, стан критичної інфраструктури став предметом розгляду на засіданні Ради Національної безпеки та оборони України.
Він повідомив, що перелік конкретних кроків щодо виконання рішення РНБО після довгих перемовин був погоджений усіма сторонами. Домовились, що на час підготовки конкурсу з обрання голови правління Уряд призначить нового т.в.о. Голови правління, Наглядова рада рекомендує – Олександра Камишіна, який має стати антикризовим менеджером.
Міністерство інфраструктури створює Антикризовий штаб Укрзалізниці, основним завданням якого буде контроль необхідних для української залізниці рішень. Роботу штабу контролюватиме особисто Олександр Кубраков.
Я дякую нашим міжнародним партнерам, зокрема, представництвам країн G7 керівництву ЄБРР, ЄІБ та Світового банку за конструктив та підтримку у досягненні цього рішення, яке було прийнято з дотриманням усіх стандартів OECD. Ми очікуємо, що вже за кілька місяців Наглядова рада запропонує Уряду кандидатуру нового постійно діючого Голови правління.
Міністерство інфраструктури назвало чотири завдання для нового очільника Укрзалізниці:
а) підняття тарифів на вантажні перевезення, без ринкових тарифів нормальний розвиток Укрзалізниці неможливий;
б) налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника — Енергоатома;
в) залучення на українських ринок міжнародних інвесторів;
г) закупівля нових потягів та локомотивів.
Нагадаємо, у липні цього року МІУ виступило з пропозицією підвищити коефіцієнти до залізничних тарифів для окремих класів товарів.

У липні була ритафікована міжурядова рамкова угода між Україною та Францією, що передбачає оновлення електровозів Укрзалізниці. Нові вантажні електричні локомотиви закуповуватимуть коштом державного бюджету та шляхом державних зовнішніх запозичень. Реалізація проєкту забезпечить закупівлю 130 вантажних електричних локомотивів (80 – двосистемних, 50 – односистемних) для АТ «Укрзалізниця» зі значною локалізацією виробництва в Україні. Загальна потреба товариства в оновленні парку вантажних електровозів – понад 300 одиниць до 2033 року. Отже, контракт з Alstom покриє лише третину цієї потреби, а значить на решту замовлення можуть претендувати інші виробники, зазначили в Укрзалізниці.

 

 

Позначки: , , , , , , ,