Верховна Рада проголосувала за призначення Олександра Кубракова міністром інфраструктури України.

За призначення Олександра Кубракова на посаду глави міністерства інфраструктурипроголосувало 284 народних депутата.

Перед голосуванням Олександр Кубраков виступив перед депутатами і відповів на їхні запитання. Зокрема, під час виступу в парламенті він заявив, що міністерство буде піднімати ціни на перевезення залізницею. Мова йде не про пасажирські, а про вантажні перевезення, оскільки через зношенність рухомого складу є велика потреба у його оновленні. Також він планує зосередитися на реформі Укрзалізниці.

“Якщо “Укрзалізниця” зупиниться, втратять всі, – пояснив О.Кубраков, – Є бізнес, який зацікавлений в зниженні тарифів або в утриманні їх на існуючому рівні. Але ми бачимо, що УЗ зупиняється, рівень зносу основний її інфраструктури становить 90%, тому ми не можемо не підвищувати тарифи на вантажні перевезення, ми точно будемо це робити”.

Нагадаємо, про те, що справжній план оздоровлення Укрзалізниці, крім анбандлінгу, передбачає наповнення компанії ресурсами: зміна системи тарифоутворення та оптимізація податкового навантаження на компанію, цього тижня розповів нинішній в.о. голови правління Іван Юрик.

Реформа системи тарифоутворення залізничних перевезень має відбутися до 2022, зазначається в Національній транспортній стратегії України до 2030, що була затверджена Урядом у квітні цього року.

Позначки: , , , ,