Попри кризу перевезень минулого року спільне підприємство Лемтранс та Укрзалізниці – Укртранслізинг – змогло не лише придбати новий рухомий склад, а й отримати чистий прибуток у розмірі 35 млн грн

ПрАТ Лізингова компанія «Укртранслізинг» у 2020 році отримало чистий прибуток у розмірі 35 млн грн, повідомляє REUA з посиланням на інформацію компанії. На зборах акціонерів ПрАТ «Укртранслізинг» ухвалено рішення про розподіл чистого прибутку, отриманого у 2020 році. Третину спрямують на виплату дивідендів акціонерам. За результатами року товариство перерахувало до бюджетів усіх рівнів понад 80,7 млн грн.

Повідомляється, що ПрАТ «Укртранслізинг» активно інвестує в залізничний рухомий склад. Так, у 2020 році на придбання нового рухомого складу було витрачено 70 млн грн.

Основним напрямом діяльності ПрАТ «Укртранслізинг» є надання послуг із перевезення вантажів сільськогосподарських і промислових підприємств залізничним транспортом. Упродовж минулого року напіввагонами цієї компанії загалом було перевезено 3 624,2 тис. т вантажу (руди залізної та марганцевої – 1 246,4 тис. т, кам’яного вугілля – 1 355,7 тис. т та ін.), а вагонами-зерновозами – 437 тис. т зерна, з яких кукурудзи – 276 тис. т, пшениці – 131 тис. т.

У найближчому майбутньому діяльність ПрАТ «Укртранслізинг» буде зосереджена на оптимізації своїх бізнес-процесів із метою мінімізації негативного впливу кризових явищ, що продовжуються у 2021 році.

Нагадаємо, ПрАТ «Укртранслізинг» – компанія державно-приватного партнерства, основними акціонерами якої є АТ «Укрзалізниця» (47,67%) і ТОВ «Лемтранс» (49,95%).

Позначки: , ,