Укрзалізниця та Pesa Bydgoszcz S.A. обговорили програму співпраці щодо відновлення дизель-поїздів польського виробництва.

Під час зустрічі з президентом Pesa Bydgoszcz S.A. в.о. голова правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик запросив польських колег до співпраці в рамках проєкту City Express, який передбачає інтеграцію залізниці з міським транспортом. Створення єдиного транспортного простору для зручного пересування мешканців великих міст і їх сателітів визначено пріоритетом для розвитку інфраструктури країни.

Сторони домовилися, що Укрзалізниця спільно із заводом-виробником проведуть детальну технічну оцінку стану рухомого складу, який вже експлуатується в Україні. Наразі лише 4 з 14 рейкових автобусів Pesa знаходяться в робочому стані, тому сформують оптимальну програму ремонту. Попередньо домовилися в рамках прямого співробітництва Pesa, що українські спеціалісти з технічного обслуговування поїздів пройдуть навчання, щоб у майбутньому зменшити експлуатаційні витрати українського перевізника та локалізувати ремонти.

«Частина цих поїздів використовується на маршруті бориспільського експресу. Тому нам важливо їх якісно та заздалегідь підготувати до очікуваного пожвавлення пасажиропотоку, після поновлення обсягів міжнародних авіаперевезень», — зазначив Іван Юрик.

Як зазначається, Укрзалізниця зацікавлена в довготривалому співробітництві, а пріоритетами є ступінь локалізації виробництва та спільна розробка фінансових інструментів для реалізації проєктів. Польський же виробник зацікавлений у оновленні парку локомотивів та пасажирських поїздів Укрзалізниці для міжрегіональних перевезень за умови довгострокових програм фінансування.

Спільна робоча група з представників Укрзалізниці та Pesa Bydgoszcz S.A. продовжить роботу в регулярному форматі.

Позначки: , , , ,