Alstom стає другим найбільшим у світі виробником залізничного транспорту після китайської машинобудівної корпорації CRRC.

29 січня 2021 – Alstom оголосив про завершення придбання Bombardier Transportation.

Інтеграція транспортного підрозділу канадського концерну зміцнює своє лідерство Alstom на світовому ринку та досягне критичного розміру в усіх географічних регіонах. У компанії працює 75 000 людей у  70 країнах світу, продуктова ліінйка містить повний асортимент техніки та технологічних рішень. Розширена група має загальний щорічний дохід близько 15,7 млрд євро та портфель замовлень на 71,1 млрд євро.

«Сьогодні більше, ніж будь-коли, світ повинен здійснити глибокий екологічний та соціальний перехід, щоб мати змогу вирішити великі виклики урбанізації, рівних можливостей для економічного розвитку та зміни клімату. Наша відповідальність, разом із 75 000 людей Alstom сьогодні, полягає в тому, щоб перетворити наш унікальний набір активів, створених цією транзакцією, у механізм цієї необхідної трансформації,” – сказав Генрі Пупар-Лафарж, голова та генеральний директор Alstom.

Попри пандемію, ринок залізничного виробництва до 2025 року має зросте на 2,3% CAGR, завдяки підтримці розвитку стійкої мобільності та визнання залізничного транспорту мінімальним з викидом СО2 пріоритетним у довгостроковій перспективі. Група Alstom більш ніж будь-коли зосередиться на декарбонізації мобільності та іноваціях у залізничному транспорті.

Розширення світової присутності

Інтеграція Bombardier Transportation дозволить посилити позиції Alstom на таких стратегічних ринках, як Великобританія, Німеччина, Північні країни, Китай та Північна Америка. Зараз група матиме особливо потужні можливості в Європі та Північній Америці, які становлять приблизно 75% доступного ринку OEM. Штаб-квартира Alstom в Америці буде розташована в Монреалі, Квебек, окрім управління операціями в регіоні, тут створять центр передового досвіду в галузі дизайну та інжинірингу.

Посилена лінійка продуктів

Група Alstom матиме найбільш повний портфель продуктів для залізничних перевезень. Асортимент рухомого складу буде варіюватися від легких залізниць до дуже швидкісних поїздів, включно з новими стратегічними продуктами, як монорельси. Лінійка продуктів Signaling посяде друге місце у світі з точки зору доходу. Придбання технологічних та комерційних можливостей на стратегічних ринках доповнить можливості Alstom.

Неперевершені можливості досліджень та розробок

Alstom вже є піонером у галузі мобільності завдяки таким провідним інноваціям, як недавній водневий поїзд, автономна робота поїздів, енергоефективний рухомий склад та інфраструктура. Об’єднавши близько 17500 інженерних та науково-дослідних талантів від обох груп, об’єднавши багату спадщину з 10 000 патентів та включивши значні додаткові технології від Bombardier Transportation, наприклад, в інтелектуальному обслуговуванні, сигналізації та цифрових операціях, Група зможе розробляти рішення на швидшими темпами та в більших масштабах, щоб втілити мобільність завтрашнього дня в реальність. Alstom посилює свої амбіції: бути глобальним інноваційним гравцем для стійкої та розумної мобільності.

Новий головний акціонер з довгостроковим інвестиційним підходом

CDPQ (Caisse de dépôt et plas du Québec) сьогодні стає головним акціонером Alstom із 17,5% акціонерного капіталу. CDPQ прихильний до довгострокового підходу із значним досвідом інвестування в інфраструктуру та транспортні активи. Зараз Bouygues володіє приблизно 6% акціонерного капіталу Alstom.

Ціна та фінансування

Alstom уклав угоду про купівлю Bombardier Transportation за нижчою ціною, ніж прогнозували. Референтна ціна угоди була встановлена ​​на рівні 5,5 млрд. євро, нижня межа від 5,5 млрд. до 5,9 млрд. євро, повідомлена 16 вересня 2020 р. Доходи від придбання були встановлені на рівні 4,4 млрд. євро.

Наступні кроки

Alstom продовжить продаж певних активів об’єднаної Групи відповідно до зобов’язань, описаних у прес-релізі Європейської Комісії від 31 липня 2020 року.

Позначки: ,