З січня цього року парк вагонів ТОВ «ТАС-Логістик» збільшився на 200 вагонів. Як повідомив нам директор підприємства Володимир Іващенко, нині у власності компанії 1 376 вагонів, з яких 1 216 зерновозів і 160 піввагонів.
У січні-лютому компанія “ТАС-Логістик” придбала 100 піввагонів. Першу партію зерновозів виробництва ПАТ «Дніпровагонмаш» компанія отримала 29 березня 2019 року.
У квітні парк вагонів компанії ТАС-Логістик збільшиться ще на 100 вагонів для перевезення зерна. Компанія планує наростити парк до 2 000 вагонів в короткостроковому і до 10 000 вагонів в середньостроковому (5-7 років) періоді. У інтерв’ю виданню Новое время власник групи ТАС Сергій Тигіпко пояснив: “Зараз ми намагаємося вийти на стратегічних іноземних інвесторів. Якщо вийде, ми підтягнемо в транспортну компанію великі інвестиції. І якщо все складеться, як я планую, то за 5-7 років можемо вийти на 10 тис. вагонів“. За його словами, основні складнощі для вагонобудування України припали на 2014-2016 роки. Але з кінця 2016 року почали заробляти. Сьогодні в Кам’янському ми збираємо 150 піввагонів і 100 зерновозів щомісяця“, – говорить Тігіпко. При цьому, він підкреслив, що “Укрзалізниця” два роки не купувала вагони у його підприємства. Практично всі продажі ведуться через банк і лізингову компанію приватному сектору. І ми вже реально завантажені по червень. Крім того, ми отримали кілька замовлень для одного з європейських заводів, поки на напівфабрикати. Зараз доінвестуємо і намагатимемося вийти на європейський ринок. Спершу з напівфабрикатами , а потім життя покаже “, – підсумував Тігіпко. Яку саме продукцію підприємства групи будуть поставлятися в Європу, Тігіпко не уточнив. До складу групи ТАС зокрема входить залізничний оператор “ТАС-Логістик”, який в лютому 2019 року одержав партію з 100 піввагонів, а також ПАТ “Дніпровагонмаш”, ВАТ “Кременчуцький сталеливарний завод”.Позначки: , ,