У 2019 році “Укрзалізниця” зменшить виробництво вагонів на власних підприємствах. Проти попереднього року обсяг вагонобудування скоротиться утричі: планом на 2019 рік передбачено зведення близько 1 тис. вагонів, інформує Delo.ua з посиланням на УЗ.

Григорій Бойко, директор з інженерно-технічного забезпечення АТ “Укрзалізниця”: Цього року ми зменшуємо обсяг будівництва рухомого складу. На Панютинському вагоноремонтному заводі ми вироблятимемо лише тисячу вагонів у 2019 році. Ні Дарницький вагоноремонтний завод, ні Стрийський вагоноремонтний завод виготовляти вагони не будуть“. Андрій Рязанцев, директор з економіки та фінансів АТ “Укрзалізниця”, пояснив це обмеженістю фінансових можливостей компанії, крім того планові обсяги будівництва вагонів ще не остаточні: Поки фінплан не затверджений. Можливо, що ми скоротимо виробництво ще більше“. Нагадаємо, Панютинський вагоноремонтний завод може будувати 200 вагонів на місяць, до 150 вагонів завод може ремонтувати. “Ми щороку готові робити більше, потужностей на це вистачає. Питання у виділенні коштів на ці роботи“, – розповідали раніше на підприємстві.
З 2017 року УЗ активізувало роботу з будівництва рухомого складу на власних потужностях: з початку року УЗ побудувала 1 477 піввагонів. У 2018 році на підприємствах АТ “Укрзалізниця” планувало побудувати понад 3,5 тис. вагонів.Позначки: ,