Наглядова рада АТ “Укрзалізниця” запропонувала  Кабінету міністрів призначити головою правління компанії чинного в.о. голови АТ Євгена Кравцова.

“Сьогодні ми можемо розглянути питання укладення контракту з новим керівником “Укрзалізниці” Євгеном Кравцовим. На підставі рішення незалежного наглядової ради”, – заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну в четвер. Він також висловив побажання щодо “Укрзалізниці” – зробити її лідером з пасажирських і вантажних перевезень не тільки в Україні, але і в Європі, інформує Інтерфакс-Україна.

І вже опівдні на своїй сторінці у Facebook Євген Кравцов подякував за довіру голові уряду та голові наглядової ради УЗ.

Шевки Аджунер, голова наглядової ради “Укрзалізниці”, в ході засідання підкреслив:

“Ми розуміємо, що приватний бізнес також дуже важливий для” Укрзалізниці “і сьогодні ми будемо працювати над тим, щоб вкладати і інвестувати в цей бізнес. Ми також хочемо створювати партнерські відносини з приватним сектором України. І якщо Кабмін призначить головою правління “Укрзалізниці” Євгена Кравцова, як рекомендувала наглядова рада, ми тільки посилимо наші зусилля і можливості в реалізації наших планів”.

У свою чергу віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон зазначив позитивний вплив роботи команди Є.Кравцова на показники діяльності “Укрзалізниці”.

“До 2016 року “Укрзалізниця” працювала з великими збитками. І 2016 рік був переломним для компанії – це був перший рік, коли компанія отримала якихось 100 млн грн, але прибутку… І ми бачимо стійку тенденцію до поліпшення роботи компанії” , – зазначив він.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що “Укрзалізниця” повинна залишатися державною компанією, а також посилено розвиватися, оновлювати інфраструктуру та рухомий склад, і при цьому залишатися прибутковою.

 

Позначки: , ,