Відбулося відкриття тендерних пропозицій за проєктом «Електрифікація залізничного напрямку Долинська—Миколаїв—Колосівка»

4 грудня 2020 року відбулося автоматичне відкриття тендерних пропозицій на закупівлю робіт по Фазі І (електрифікація ділянки Долинська—Миколаїв) з реалізації проєкту «Електрифікація залізничного напрямку Долинська—Миколаїв—Колосівка». Тендерним комітетом розпочато вивчення пропозицій учасників тендеру, що офіційно надали свої тендерні пропозиції через електронну систему закупівель Європейського банку реконструкції та розвитку (ЕСЕРР). Початок робіт за Фазою І проекту заплановано у ІІІ кварталі 2021 року. Зацікавленість у проєкті виявили 267 компаній, а найактивнішими стали 30. За результатами автоматичного відкриття тендерних пропозицій до участі в тендері допущено 6 компаній. Через карантинні обмеження потенційні учасники не могли фізично відвідати майданчик майбутнього будівництва, тому на спеціальному сайті був розміщений відеоролик з демонстрацією ділянки Долинська—Миколаїв та проведено онлайн пре-тендерну зустріч з  потенційними учасниками.

Наступним кроком стане початок розробки тендерної документації для Фази ІІ (електрифікація ділянки Миколаїв—Колосівка).

Нагадаємо, що тендер був оголошений Укрзалізницею спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) 30 січня 2020 року. Фінансування проєкту здійснюватиметься за залучені кошти ЄБРР та ЄІБ на загальну суму близько 366 млн євро з ПДВ. За результатами тендеру Укрзалізниця планує закупити роботи з електрифікації ділянки Долинська—Миколаїв, що є частиною коридору Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) в межах України.

Позначки: , , , , , ,