Плани Укрзалізниці щодо використання 100 вагонів, кошти на які закладено в держбюджеті, прокоментував заступник міністра фінансів.

Нові пасажирські вагони курсуватимуть за маршрутами, що з’єднують східну і західну частини України, про це розповів  заступник міністра фінансів України Олександр Кава у коментарі для Залізні магістралі.

За його інформацією, левову частку нових пасажирських вагонів, які мають бути закуплені державним коштом, планують направити на маршрути Маріуполь-Львів і Лисичанськ-Ужгород.

“Ці вагони передбачається використовувати для заміни 6 складів по 15 вагонів, які зараз працюють на маршрутах Маріуполь-Львів і Лисичанськ-Ужгород. На це сумарно має бути направлено 90 вагонів. Тобто повністю все 6 складів, які працюють на цих двох маршрутах (а ці склади щорічно перевозять близько 2 млн осіб), повинні бути оновлені з використанням сучасних вагонів українського, сподіваюся, виробництва”, – поінформував О.Кава.

Ще 10 вагонів будуть використані для нового маршруту, який пройде з Харкова до Львову через Черкаси. Це створить нові логістичні можливості для жителів цього обласного центру, розповів Олександр Кава:

“Планується придбати два потяги по п’ять вагонів для денного сполучення. Ці поїзди планується відправити на маршрут Харків – Полтава – Черкаси – Біла Церква – Вінниця – Хмельницький – Тернопіль – Львів”.