В МІУ шукають можливості закупівлі електропоїздів з хорошою системою кондиціонування.

Київський електровагоноремонтний завод (КЕВРЗ) розробляє проект українського електропоїзди. Проект, в разі реалізації, може допомогти виконати завдання президента щодо закупівлі електропоїздів з хорошою системою вентиляції, повідомляє ЦТС.

5

Дмитро Абрамович, перший заступник міністра інфраструктури України:

“Президент поставив перед нами нове завдання – організувати закупівлю сучасних електропоїздів з хорошою системою кондиціонування і вентиляції. Зараз я перебуваю на Київський електровагоноремонтний завод – підприємство, яке виконує капітальний ремонт і модернізацію електропоїздів. Вони розробляють проект вітчизняного електропоїзди з локалізацією близько 95%. В умовах коронакрізи дуже важливо мотивувати і підтримувати українські підприємства і виробників. Адже це не тільки нові робочі місця для людей, а й великий поштовх для розвитку економіки держави”, – заявив Абрамович.

Подробиць проєкту, що розробляється на КЕВРЗ, в МІУ не наводять, але повідомляють, що фінпланом заводу на поточний рік передбачено капремонт 46 електросекцій (10 поїздів), а в подальшому підприємство може вийти на обсяг капремонту 80 секцій на рік. За 5 місяців цього року КЕВРЗ відправив в експлуатацію електропоїзди ЕР-9М №509 і ЕР-9М №549 і виконав модернізацію чотирьох секцій електропоїзда ЕПЛ-2Т №012.

Раніше, в березні, президент України дав доручення міністру інфраструктури купити у КВБЗ 3 дизель-поїзда і 90 пасажирських вагонів.

Відзначимо також, що Програма дій уряду, затверджена 12 червня і опублікована на сайті Кабміну, в частині залізничних перевезень передбачає оновлення парку “Укрзалізниці” 205 електровозами, 40 тепловозами, 500 пасажирськими вагонами і 10 швидкісними електропоїздами. Терміни, а також джерела фінансування придбання рухомого складу в документі не вказані.