Вантажний потяг зі 100 стандартними контейнерами за 15-18 діб має прибути зі східного Китаю до бакинської станції Ейбат.

10 вересня вантажний потяг з 100 стандартними контейнерами експортних товарів відправився з міста Цзіньхуа (східнокитайська провінція Чжецзян) в столицю Азербайджану Баку. Це 12-й за рахунком маршрут в рамках залізничних вантажоперевезень Китай-Європа (включаючи Центральну Азію) зі стартом в Цзіньхуа, повідомляє Сіньхуа новини.

Новим маршрутом відправлено склад, що завантажений в основному залізними виробами і товарами повсякденного вжитку. Він перетне держкордон через КПП Хоргос (Синьцзян-Уйгурський автономний район, Північно-Західний Китай) і прибуде в каспійський порт Актау (Казахстан), звідки поромом вантажі доставлять в новий бакинський порт Алят, і врешті-решт – на бакинську станцію Ейбат.

Попередньо час транспортування за цим маршрутом складе 15-18 днів, що майже на третину швидше, ніж маршрутами, що використовувалися раніше.

Поки діє тільки односторонній рейс з Цзіньхуа в Баку, а після того, як частота відправлень складів і джерела вантажів по ньому стануть стабільними, буде розглянута можливість відкриття зворотного рейсу, тоді китайським споживачам буде доступно більше товарів з Азербайджану.

З початку року до 10 вересня, з Цзіньхуа в рамках залізничних вантажоперевезень Китай-Європа (включаючи Центральну Азію) було відправлено 210 складів з 17 286 TEU. Зокрема, в серпні було відправлено 54 складу з 4710 стандартних контейнерів – обсяг перевезень збільшився на 585% проти показника попереднього місяця.