Перші локомотиви Operail прибули до Фінляндії, вантажоперевезення почнуться восени.

Департамент транспорту і комунікацій Фінляндії (Traficom) схвалив систему управління безпекою Operail Finland Oy, яке входить в групу Operail. У травні підприємство отримало дозвіл на діяльність в сфері оперування залізничними перевезеннями по залізничній інфраструктурі Фінляндії.

Як повідомили REUA в компанії, Operail буде здійснювати вантажоперевезення на ринку Фінляндії дев’ятьма локомотивами PowerHaul від виробника Wabtec.

«Мова йде про потужні шестіосевих лінійних локомотивах, які забезпечують необхідну для транспортування важких вантажних складів ефективність і надійність», – охарактеризував локомотиви член правління Operail Пауль Лукка

Два перших локомотива PowerHaul, що відповідають вимогам і стандартам європейських залізниць (TSI), вже прибули до Фінляндії.

«У Фінляндії локомотиви пройдуть короткі процеси тестування і сертифікації, після чого вони можуть почати обслуговувати вантажоперевезення. Ми сподіваємося почати вантажоперевезення восени», – сказав Лукка.

Operail – належить Естонському державі залізничне підприємство, основними комерційними напрямками якого є вантажоперевезення, ремонт і будівництво локомотивів і вагонів, а також оренда рухомого складу. Підприємство забезпечує роботою майже 650 осіб. До групи Operail, крім головного підприємства (AS Operail), входять підприємства з оренди вагонів AS Operail Leasing і Operail Leasing Finland Oy, а також фінське підприємство залізничних перевезень Operail Finland Oy.