Operail сподівається, що перевезення зерна ще цьогоріч зростуть у тричі.

Естонська державна залізнична компанія Operail планує в 2020 році в три рази збільшити обсяг зернових вантажів. Зробити це мають намір за рахунок використання контейнерів.

Operail повідомляє, що придбала 75 нових завантажуваних зверху контейнерів для насипних вантажів і вже змогла істотно збільшити обсяг перевезеного залізницею зерна.

“Зерно транспортується в контейнерах, оскільки це дозволяє швидко перевантажувати зерно з автомобіля на вагон або навпаки, тобто перевезення зерна залізницею не пред’являє специфічних вимог до інфраструктури елеваторів”, – прокоментував керівник напрямку мультимодальних перевезень Operail Урмас Петерсон.

Разом з партнерами компанія розробила спосіб навантаження зерна, щоб безпечно і швидко знімати покриття з контейнерів, а потім повертати його на місце і закріплювати. Водієві не доводиться підійматися, щоб відкривати або закривати дах контейнера, оскільки він може робити це більш комфортно з допомогою вантажних ременів, стоячи на землі. Таке рішення робить перевезення набагато ефективнішою і допомагає заощадити найважливіший ресурс при збиранні врожаю – час, пояснює Петерсон.

Крім зерна в контейнерах залізницею транспортуються й інші групи вантажів, зокрема, щебінь. За перші сім місяців року Operail перевезла у внутрішньому сполученні на 70% контейнерів більше, ніж за той же період 2019 року.

В Україні минулоріч було перевезено більше 384 тис. TEU контейнерних вантажів. У складі контейнерних поїздів при цьому було перевезено понад 163,3 тис. TEU, що на 71% більше, ніж в 2018 році.