У цеху експлуатації управління залізничним транспортом меткомбінату «Азовсталь» Групи Метінвест планомірно модернізують тяговий рухомий склад. З початку року проведено 60 поточних ремонтів тепловозів і капітально відремонтовано локомотив.

Інвестиції в відновлення рухомого складу меткомбінату за цей період склали 25,3 мільйонів гривень, mrpl.city

Завершився капітальний ремонт електровоза ВЛ-8 №1172 меткомбінату «Азовсталь» на території Львівського локомотиворемонтного заводу, розпочатий на початку поточного року. Серед виконаних робіт – ремонт екіпажної частини і обладнання даху, обондажіваніе колісних пар. Модернізовані тягові електродвигуни, мотор-вентиляторів і мотор-компресорів. Вмонтовані потужні світлодіодні прожектори з усіх боків електровоза для позначення його габаритів. Усередині електровоза також проведено повний апгрейд. Встановили ергономічне крісло для машиніста, систему кондиціонування повітря, холодильник, мікрохвильову піч та рукомийники з нержавіючої сталі з підігрівом води до 40 градусів в зимовий період. Кабіну електровоза утеплили екструдованим пінопластом і обшили карбоном.

Поточні ремонти локомотивів проводяться власними силами фахівців ділянки по ремонту в локомотивному депо меткомбінату «Азовсталь». Спочатку року вони вже виконали 60 планово-попереджувальних ремонтів тепловозів і електровозів.

У цьому році на капітальний ремонт відправлять тепловоз ТЕМ-7, який виконає підрядна організація. Будуть замінені основні вузли локомотива, зокрема дизель і електрообладнання, відновлять ходову частину і гальмівну систему.

Генеральний директор меткомбінату «Азовсталь» Групи Метінвест Енвер Цкітішвілі зазначив, для забезпечення безперебійного перевезення сировини і продукції з території підприємства, проводяться поточні та капітальні ремонти локомотивів: «Ми підвищуємо надійність азовстальського парку залізничного транспорту, ремонтуємо залізничну колію і закуповуємо нове обладнання. Підвищуємо рівень безпеки і комфорту наших співробітників: міняємо освітлення, оновлюємо кабіни транспортних засобів і наповнюємо їх зручною сучасною технікою, закуповуємо обладнання, яке спрощує роботу ».

Раніше повідомлялося, що в обтискному цеху меткомбінату «Азовсталь» Групи Метінвест завершився ремонт устаткування стану «1200». Запланований обсяг робіт виконаний за 40 годин. Інвестиції в модернізацію обладнання склали 5,2 мільйона гривень.