Укрзалізниця пропонує покращити технічний стан рухомого складу і забезпечити високий рівень локалізації виробництва – ставка робиться на вітчизняні вагонобудівельні та вагоноремонтні підприємства

Умови запуску Державної програми оновлення вагонного парку вантажних вагонів України на період 2021-2025 рр. команда АТ «Укрзалізниця» обговорила на зустрічі з преставниками Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, про це повідомив Роман Веприцький.

Оновлювати парк вантажних вагонів планують шляхом закупівлі нових вагонів та поетапного виведення з експлуатації вантажних вагонів з подовженим терміном служби.

Ключовим моментом називають локалізацію – як виробництва вагонів, так і проведення капремонту, який стане обов’язковою умовою для подовження терміну служби рухомого складу. Все це планують робити виключно на вітчизняних підприємствах.

Безумовно, реалізація Програми неможлива без державної підтримки та компенсації власникам відсотків сплачених по кредитам, – зауважує Р. Веприцький.

Нагадаємо, тиждень тому, після резонансної аварії на залізниці, УЗ запропонувала державну програму оновлення парку вантажних вагонів.  За 5 років компанія планує оновити парк вантажних вагонів, що поліпшить технічний стан експлуатованих вагонів та підтримає вітчизняних виробників рухомого складу.

За даними Державної служби статистики у січні-червні цього року в Україні було вироблено 1611 вантажних вагонів, або на 74,1% менше, ніж за відповідний період 2019 року.