Європейський залізничний сектор об’єднав зусилля для того, щоб сприяти майбутній стратегії ЄС щодо стійкої та розумної мобільності. Представлений Спільнотою європейських залізничних та інфраструктурних компаній (CER), Асоціацією європейських менеджерів залізничної інфраструктури (EIM) та Асоціацією європейської галузі залізничного постачання (UNIFE), сектор закликає розробників політики домагатися амбітних цілей клімату для того, щоб щоб забезпечити відповідність транспортної стратегії ЄС Зеленій угоді ЄС. Rail Freight

Майбутня стратегія мобільності ЄС повинна спиратися на цілі Білої книги про транспорт 2011 року та створити безперебійну єдину європейську транспортну зону. CER, EIM та UNIFE представили зобов’язання залізниці (доступні тут) відігравати все більш важливу роль у реалізації майбутньої стратегії, яка повинна допомогти підтримати економічний та соціальний підйом Європи після санітарної кризи COVID-19.

90% скорочення

На транспорт припадає чверть викидів парникових газів ЄС, які, як прогнозується, зростатимуть після повернення після пандемії до бізнесу як завжди. Для досягнення мети ЄС “Зелена угода” щодо нейтральності клімату в Європі європейській транспортній політиці потрібно буде домагатися безпрецедентної амбіції щодо зменшення викидів на транспорт на 90 відсотків до 2050 року.

Виконавчий директор CER Лібор Лохман заявив: “На основі своїх міцних екологічних даних залізниці повинні бути наділені повноваженнями, щоб повністю відігравати свою роль як опору цифрової та безшовної багатомодальної системи в майбутній стратегії стійкої та розумної мобільності”.

Вирішальне значення

Виконавчий директор EIM Моніка Хеймінг зазначила:

«Для Європи важливо мати сильну, орієнтовану на майбутнє стратегію мобільності, яка ставить в основу зеленого транспорту, такого як залізничний транспорт. Європейські менеджери залізничної інфраструктури сильно мотивовані повною мірою використовувати потенціал залізниці та вирішувати майбутні виклики “.

Генеральний директор UNIFE Філіп Сітроен зауважив:

“Залізниця – це цілком частина рішення, необхідного для виконання амбіцій Зеленої угоди щодо нейтральності клімату. Європейські виробники залізниць зобов’язані зробити залізницю основою стійкої та розумної системи мобільності, що підтримується цифровізацією та дослідженнями та інноваціями “.