Обсяги залізничного вантажопотоку між Європою та Китаєм постійно збільшуються, і Україна не може пропустити цю можливість. Тобто, якщо це залежить від Global Ocean Link. Разом з PCC Intermodal ця логічна фірма, що базується в Одесі, в квітні цього року створила регулярне пряме залізничне сполучення між Польщею та Україною.

Враховуючи обставини, результати перших двох місяців вражають, вважає компанія. Він діє від пункту перевалки Мостиська, на кордоні між Польщею та Україною. “Звідси ви можете поїхати з будь-якого сухого порту в ЄС до будь-якого пункту України протягом семи днів”.

Регулярне обслуговування
Основна мета партнерів полягала в тому, щоб створити регулярну службу, завдання, в якій вони досягли успіху, говорить Глобальний океанський посилання (GOL). «У перші два місяці понад 300 TEU вантажів було доставлено за кінцевими пунктами призначення. Незважаючи на не настільки фантастичний початок, цей проект приваблює 3-5 відсотків нових TEU на кожен поїзд. ”

З не таким фантастичним початком організація вказує на кризу корони. “Початковим періодом цього проекту був квітень 2020 року. Кордони були в режимі блокування, лише поїзди змогли проїхати без проблем. Однак, за кілька тижнів до того, як ми почали, автоперевізники знизили ціни через падіння палива. У результаті стартовий обсяг першого поїзда зменшився на 30 відсотків ».

Багато попиту
Тим не менш, поїзд вирушив, і незабаром пішли інші. Задача полягає у плануванні щоденних відправлень, принаймні 70 TEUS на поїзд. Основна мотивація – вже існуючі обсяги вантажів між Європою та Україною, які зараз перевозяться автомобільним транспортом, великим конкурентом.

«ЄС є найбільшим торговим партнером для України. Торгівля склала 44,6 мільярда євро в 2019 році, і 42 відсотки всіх міжнародних вантажопотоків перебувають між ЄС та Україною. З 2014 року торгівля постійно зростає на 10-15 відсотків. Найважливішими напрямками ЄС є Польща, Німеччина та Італія. ”

Побиття вантажівки
Основна частина міжнародних торговельних потоків зараз транспортується автомобільним транспортом. Дорожній рух на маршруті становить 87 відсотків ринку, повідомляє GOL. Але при такому високому попиті бракує дозволів, внаслідок чого щороку збільшуються ціни. Вантажовідправникам потрібен більш передбачуваний варіант транспорту, стверджує компанія. “Крім того, залізниця вантажовідправником могла б заощадити 15-20 відсотків звичних транспортних витрат”.

Враховуючи це відмінне ділове середовище, залізниці повинні вступити, вважає компанія. «Україна отримала вражаючий рейтинг щільності залізниць та досить пристойних умов інфраструктури терміналів для внутрішньої залізничної діяльності. Чому б не почати регулярне сполучення поїздів для міжнародного ринку? ”

На Новому шовковому шляху
Звичайно, Україна зосереджується не лише на Європі. Стратегія стратегічно розташована як головна транзитна країна на шляху до Китаю. Досі більшість євразійських перевезень проходили через Польщу до Росії, але маршрут через Україну набирає популярності.

«Нові країни та міста щотижня додаються до міжнародного залізничного сполучення. Загалом залізничні вантажні перевезення між Європою та Китаєм зросли на 30 відсотків у річному обчисленні до цього року. Україна, як найбільша країна ЄС, не могла залишатися осторонь такого розвитку подій. Україна має бути підключена до євразійської залізничної мережі, це лише питання часу ».

Поточні напрямки з Мостиська. Найближчим часом GOL планує розширити нові маршрути до Центральної Європи, особливо до Італії.
Поточні напрямки з Мостиська. Найближчим часом GOL планує розширити нові маршрути до Центральної Європи, особливо до Італії.
Фото: поточні напрямки з Мостиська. Найближчим часом GOL планує розширити нові маршрути до Центральної Європи, особливо до Італії.