Alstom зробила подальший крок до запланованого придбання Bombardier Transportation.

Alstom HQ Kappa building with new logoКомпанія ALSTOM взяла на себе зобов’язання продати ключові лінійки продуктів, щоб зменшити занепокоєння, висунуті Європейською Комісією (ЕК) з приводу придбання компанії Bombardier Transportation, повідомили в компанії.

Запропоновані зобов’язання включають:

  • Передачу внеску Bombardier Transportation у високошвидкісний поїзд V300 ZEFIRO
  • Реалізацію полівалентної багатоагрегатної платформи Alstom Coradia та виробничого майданчика Reichshoffen у Франції
  • Реалізацію платформи Bombardier TALENT 3 та спеціальних виробничих потужностей, розташованих на території Хеннігсдорфа в Німеччині
  • Забезпечення доступу до певних інтерфейсів та продуктів для деяких бортових підрозділів сигналізації “Bombardier Transportation” та систем управління поїздами (TCMS)

В Alstom повідомляють, що зобов’язання були взяті у координації з Bombardier Transportation і Caisse de Depot et Placement du Québec (CDPQ) після первинних обговорень з Європейською Комісією щодо її потенційних проблем угоди.

Ці пропозиції підлягають схваленню ЄК, яка оголосить своє рішення до 16 липня.

Alstom залишається впевненою, що угода врешті-решт буде укладена. Завершення придбання Bombardier Transportation очікується у першій половині 2021 року.

“Bombardier повністю підтримує заплановане придбання Bombardier Transportation компанією Alstom”, – повідомили в офісі Bombardier 9 липня. “Угода має бути схвалена відповідними регулюючими органами, включаючи Європейську Комісію, у кожного з яких є свої процедурні строки”.

Як повідомляв REUA, ще у січні цього року канадський виробик залізничної техніки Bombardier провів переговори щодо можливості об’єднання свого залізничного бізнесу з французьким конкурентом Alstom, проте тоді представники компаній відмовилися від коментарів.

Згодом у лютому Alstom оголосив про план придбання 100% акцій Bombardier Transportation за 5,8 до 6,2 млрд євро. Згідно з угодою, CDPQ, який на даний момент має 32,5% акцій Bombardier Transportation, стане найбільшим акціонером Alstom з близько 18% капіталу. CDPQ інвестує близько 2 мільярдів євро в Alstom плюс додаткові 700 мільйонів євро. Bouygues залишаться акціонером в Alstom з приблизно 10% капіталу. Якщо його буде затверджено, придбання зміцнить позицію компанії Alstom як другого за величиною у світі виробника залізничного обладнання за доходами, після китайської CRRC.

Нагадаємо також, що у 2018 році компанія Alstom спільно з Siemens планували створити європейського залізничного гіганта, який би зміг протистояти китайському конкуренту, проте антимонопольний регулятор ЄС не підтримав таке рішення і угода була відхилена