ТУРЦІЯ: Перший поїзд прибув до логістичного центру Карс, який будується для обслуговування залізниці Карс – Тбілісі – Баку, що з’єднує Туреччину з Грузією та Азербайджаном. Повні комерційні операції планується розпочати до кінця року, пише Rail Gazette

tr Kars freight terminal4

Вантажний об’єкт TL150 м пов’язаний з основною лінією 7-кілометровим відростком. На ньому розміщено 19 прорізів загальною площею 20,5 км на площі 400 000 м2, включаючи 80 000 м2 контейнеровози з 60 000 м2 складського простору.

Цей логістичний вузол може обслуговувати поїзди із стандартної колії мережі 1 435 мм, а також шириною колії 1 520 мм, що використовується в колишньому СРСР, з розмитненням, що проводиться на місці, а не на кордоні.

tr Kars freight terminal3Потяги, що перевозять товари “з Китаю, Росії, Азербайджану, Грузії, Казахстану, Туркменістану, Узбекистану та Киргизстану, можуть прибувати сюди і перевозити свої вантажі в поїзди, що прямують до Європи”, – заявив колишній міністр транспорту та нинішній місцевий член парламенту Ахмет Арслан.

Він зазначив, що залізниця БТК продовжувала працювати нормально під час пандемії коронавірусу, перевозивши 138 000 тон вантажів з початку спалаху.

Логістичний центр Карса – один з 11, що розробляється менеджером інфраструктури TCDD. Споруди в Сівасі, Ерзурумі та Кахраманмараші будуються, а ділянки в Карамані, Мардіні, Татвані, Божацкопру, Бозююку та Ніде в Азії та Інанбулі в Європі включені в інвестиційну програму TCDD.