До кінця 2020 року Київський електровагоноремонтний завод (КЕВРЗ) планує відремонтувати 28 секцій електропоїздів Укрзалізниці, надалі – шукатиме замовників у країнах СНД та Євросоюзу.

КЕВРЗ визначений як базове підприємство для відновлення парку приміських поїздів Укрзалізниці, повідомляється на сайті. Цього року з материнською компанією були укладені контракти на виконання капітального ремонту із подовженням терміну служби 24 секції поїздів та капітальним ремонтом — ще 4 секціій. Це забезпечить лише третину від потреб завантаження підприємства, наразі ведуться переговори щодо збільшення обсягів замовлень від Укрзалізниці.

Роман Желізняк, в. о. директора ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод», планує розширювати коло замовників за рахунок співпраці з підприємствами країн СНД, Євросоюзу та надавати додаткові послуги з ремонту екскалаторів, рухомого складу тощо. Він розраховує, що замовлення на цей рік будуть переглянуті і завод має отримати додаткові обсяги:

«Вже найближчим часом ми презентуємо нову стратегію розвитку заводу, яка базуватиметься на збільшенні ефективності підприємства, впровадженні нових технологій, збереженні робочого персоналу та ліквідації корупції. Як результат ми отримаємо додаткову роботу», — наголосив він.

Нагадаємо, у червні Роман Желізняк був призначений в. о. директора ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод», колишнього керівника Василя Дутчака відсторонили з посади через виявлення численних порушень, зазначає УЗ.