Укрзалізниця встановить нові екскалатори вітчизняного виробництва у вестибюлі Центрального вокзалу, про це повідомив т.в.о. голови правління АТ “Укрзалізниця” Іван Юрик, оглядаючи спільно з міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм готовність вокзалу до відкриття після карантину.

Укрзалізниця підпише лізингову угоду на поставку та встановлення ескалаторів у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу Києва, повідомив Іван Юрик, т.в.о. голови правління АТ “Укрзалізниці”:

Днями вже укладаємо угоду. Керувались низкою критеріїв, ретельно вивчили всі пропозиції. Найкращий варіант – у Крюківського вагонобудівного заводу.

За словами його словами, при відборі спеціальна лізингова комісія Укрзалізниці керувалася критеріями – ціна, обслуговування, дизайн, енергоефективність. Комісія, ретельно вивчивши усі пропозиції, визнала найкращим проєкт та найвигідніші умови, які запропонував КВБЗ.

Нагадаємо, що нинішні ескалатори були встановлені у 2001 році під час реконструкції вокзалу та на тепер майже вичерпали термін своєї експлуатації. Зазвичай вони працюють по 20 годин на день і обслуговують 20-40 000 пасажирів щодня.

Можливість повної заміни ескалаторів обговорювалася ще при колишньому очільникові УЗ – Войцехові Бальчуні. Проте тоді обмежилися ремонтами. В кінці лютого 2018 року один з двох ескалаторів був зупинений у зв’язку граничним зносом перил ланцюга і їх приводу. У липні 2019 року провели плановий ремонт ескалатора, що працює на підйом у вестибюлі Центрального вокзалу станції “Київ-Пасажирський”.