В Європі підприємства великих виробників рухомого складу відновлюють роботу

Компанії Talgo і Bombardier відновили виробничу діяльність на своїх підприємствах в Іспанії, Великобританії і Бельгії після їх зупинки в березні 2020 року в зв’язку з пандемією коронавируса. Свої плани щодо поступового відновлення роботи підтвердили CAF, Stadler та Alstom, повідомляє ZDM.

Фото Bombardier

Так, на заводі Bombardier Transportation в бельгійському Брюгге приступили до роботи 15 квітня, через місяць після вимушеної зупинки. З 14 квітня відновлено виробництво рухомого складу на заводі Bombardier в британському Дербі і відкрилися ремонтні потужності в приміському районі Лондона Илфорд, з 15 квітня частково запрацював завод в англійському місті Кру.

Компанія Talgo 13 квітня відновила роботу заводу в Лас-Матас недалеко від Мадрида, а 14 квітня – підприємства в містечку Рівабеллоса на півночі Іспанії. Обов’язковою вимогою виробника до персоналу є носіння масок, якщо працівники перебувають на відстані менше 2 м один від одного.

Компанія CAF підтвердила свої плани щодо поступового відновлення роботи іспанських підприємств починаючи з 20 квітня і з подальшим виходом на повну потужність протягом тижня. У компанії також повідомили про розробку плану, що передбачає дотримання всіх заходів безпеки з метою охорони здоров’я працівників.

У компанії Stadler заявили про готовність до початку виробничої діяльності на підприємстві в іспанській Валенсії. Інші заводи компанії також в основному готові продовжити роботу, незважаючи на продовження пандемії.

Підприємства Alstom в залежності від свого місця розташування і конкретної епідеміологічної ситуації поки знаходяться в різному ступені готовності до початку діяльності. В Європі, де у Alstom є ряд великих заводів, виробництво частково відновилося в Іспанії, а в найближчі дні це зроблять в Польщі і Німеччині. Виняток становить Італія, де склалася найбільш важка ситуація, і поки з термінами відкриття виробництв там не визначилися.

До 20 квітня Alstom розраховує задіяти 50% всіх потужностей на заводах у Франції, а потім поступово нарощувати обсяги виробництва.