«Запоріжсталь» оновив крановий парк підприємства — комбінат отримав два залізничних крани вантажопідйомністю 25 і 80 тонн. У компанії повідомляють, що у придбання вантажопідйомної техніки було інвестувано близько 62 млн гривень.

Нова техніка поповнить наявний парк залізничних кранів із 24 одиниць. Придбані крани повністю самохідні і автономні: можуть переміщуватися без залучення локомотивів.

Оснащеність крана вантажопідйомністю 80 т складаною телескопічною стрілою дозволить задіювати його у виконанні робіт в умовах обмеженого простору діючого промислового майданчика. Крани потрібні для навантажування-вивантажування технологічних вантажів і сировини, у будівельно-монтажних роботах, поточних і капітальних ремонтах цехів «Запоріжсталі» та запорізьких підприємств Метінвесту.

Нагадаємо, комбінат реалізує програму модернізації рухомого складу підприємства з 2017 року. За цей період у партнерстві з Миколаївським і Запорізьким тепловозоремонтний завод, а також власними силами комбінату ремоторизовано шість тепловозів серії ТГМ-4. На ці цілі «Запоріжсталь» направив понад 57 млн гривень.