Завод збирає для Казахстану останні 62 вагона, виготовлені за іспанською технологією. Після складання 62 вагонів на заводі “Тальго” їх закуп в Казахстані буде зупинений через економічні причини. Про це на прес-конференції в Нур-Султана повідомив голова правління АТ “НК” Қазақстан темір жоли” Сауат Минбаєв, повідомляє zakon.kz.

Він назвав причини відмови – мала кількість посадочних місць (від 8 до 20 місць), що не дозволяє забезпечувати масові пасажирські перевезення, висока вартість і витрати на обслуговування.

Відзначимо, що в даний час в Казахстані курсують 570 вагонів “Тальго” по 15 маршрутах. Компанія “Тальго” буде технічно їх обслуговувати до кінця. За словами Сауата Минбаєва, всі юридичні питання з “Патентос Тальго” вирішені за активної участі представників компанії Deutsche Bahn, які мають контрактні відносини в Європі з “Патентос Тальго”.

“На сьогоднішній день у нас в парку 570 вагонів Тальго. Зрозуміло, що вони будуть залишатися в експлуатації. В їх експлуатації підвищено і місцеве внесок у сервісі. Я маю на увазі, нам вдалося знизити в сервісний договір за ціною. Таким чином, ҚТЖ отримало відповідні вигоди,”- повідомив він, додавши, що вигода тільки за 2019 року склала 309 мільйонів тенге.

КТЖ планує починаючи з 2021-2022 років організувати в Нур-Султана виробництво і оновлення рухомого складу пасажирськими вагонами відповідно до сучасних технічними рішеннями і споживчими характеристиками.

Всього в парку КТЖ налічується 2240 вагонів.

Вагони казахстанських поїздів пообіцяли оновити за 10 років. У нових вагонах буде централізована комбінована система енергопостачання, опалення і біотуалетних комплекси. Використання вагона-електростанції дозволить відмовитися від вугілля і забезпечити стабільний температурний режим в вагонах як в зимовий, так і літній час. У нових вагонах будуть також створені умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями.