Китай починає оговтуватися після локдауну у зв’язку з Ковід-19

Лише через тиждень після офіційної робочої сили Китаю офіційно повернувся до роботи, розклад поїздів із від’їздом на захід починає показувати зелені позначки. Кілька потягів вирушили, повністю завантажених на шляху до Європи. У той же час багато інших були скасовані до кінця лютого, пише Railfreight.

Хаби Хефей, Сямень та Ченду, швидше за все, побачать відправлення поїздів. Chinatrans International збирає усю інформацію, щоб забезпечити галузі в реальному часі можливість перевезення вантажів з Китаю.

Східне узбережжя Китаю
Дійсно, поїзд Хефей-Нойс відправився вчасно 13 лютого, а наступний запланований відправлення до Гамбурга 19 лютого. З Сіамена поїзд рухається до Гамбурга, Дуйсбурга та Малашевича 22, 26 та 29 лютого. Оскільки останнє місто розташоване на східному узбережжі Китаю, воно є придатною інтермодальною ланкою для вантажів, що надходять з Японії чи Південно-Східної Азії. “Ми також можемо приймати транскордонні поставки з Південно-Східної Азії та Японії”, – зазначив Лютер Зенг з Chinatrans International.

Цей останній факт є хорошою новиною для компаній, здатних перейти на ці ринки за своїми джерелами продукції. “Деякі клієнти, такі як виробники автомобілів, змінюють джерела в інших частинах Китаю або навіть Кореї та В’єтнаму. Це вже відбувається і виявляється хорошим рішенням. Виробник автомобілів в Європі не може дозволити собі чекати, коли його автозапчастини з Китаю закінчать продукт, він шукатиме інші джерела”, – сказав Ігор Тамбака з Rail Cargo Bridge на попередньому вебінарі.

Ченду і Чунцін
Але також із центральних вузлів Ченду та Чунціна відправляється кілька поїздів. З Ченду в Лодзь у Польщу вильоти заплановані 22, 26 та 29 лютого. До Тільбурга в Нідерландах поїзд відправляється 23, 26 і 28 лютого, а до Нюрнберга в Німеччині 27 лютого.

Також з Чунціна головні вузли Дуйсбурга, Гамбурга та Малашевича будуть обслуговуватися з вильотами 23, 26 та 29 лютого. Однак вантаж можна забрати лише з міста міста Чунцін. У Ченду також очевидні перші милі: вантаж збирається лише зсередини провінції Сичуань.

Скасування
У багатьох інших вузлах відправлення поїздів було скасовано до кінця місяця. Потяг із Чженчжоу був скасований на весь лютий місяць і відновиться курсувати 1 березня. Наступний поїзд із Сіань та Іву 29 лютого в обох місцях. У замкненому Ухані рух поїздів не виходить і не виходить, ситуація, яка, ймовірно, може тривати деякий час.

Проблемою у більшості провінцій залишається перевезення першої та останньої милі. Мілош Вітковський з IFB International Freightbridge (Польща) зазначив, що близько 80 відсотків водіїв вантажних автомобілів у Китаї не почали працювати нормально з канікул. “Підбір FCL та LCL з Південного та Східного Китаю повинен бачитись у кожному випадку, базуючись на реквізитах вантажу та конкретній адресі, повідомляє його офіс у Китаї.

Перша миля
За словами Чжен, підбирання товарів працює краще в Південному Китаї, ніж на Сході. З таких місць, як Гуандун, Фуцзянь, це добре. Цей регіон менш постраждалий, але перевезення набагато дорожчі через брак машиністів “, – пише він, зазначаючи, що внутрішній рух поїздів з Південного Китаю до Сіань та Ченду – інший варіант.

«Підбирати в провінціях та містах Східної Китаю (Цзянсу, Чжецзян) вкрай складно, або навіть неможливо. Перевезення коштує шалено дорого через відсутність водіїв та дорожні обмеження », – додає він. Ян минулого тижня пояснив, що водії вантажних автомобілів перевіряються за номерним номером, посвідченням особи, температурою кузова та посвідченням, у кожному місті є різні умови для кожного міста походження.

Вантажопідйомність у мережі TEN-T недостатня
Розподіл потужностей на вантажні перевезення на європейських залізничних коридорах наразі не відповідає потребам міжнародних залізничних вантажів. Спосіб вирішення цього питання в Європі є фрагментарним та негармонізованим. Тому Положення про залізничні вантажні коридори слід переглянути. Про це йдеться у заяві ERFA, яка представляє європейську залізничну вантажну галузь, під час громадських консультацій щодо коридорної мережі.