Уряд України представив Інвестиційний атлас, потенційним інвесторам пропонується проєкт розбудови сумісної колії від польського кордону до передмістя Львова  – “Будівництво залізничної лінії 1435 мм МОСТИСЬКА – СКНИЛІВ”

Вартість проєкту оцінено у 20.8 млн доларів, термін для впровадження – 2021. Очікуваний результат: інтеграція із залізничною мережею ЄС; орієнтовний приріст пасажиропотоку Україна – ЄС – Україна – до 3 поїздів на день, або 634 тисячі пасажирів на рік; підвищення якості послуг; скорочення митного контролю та часу очікування до 4 годин.

Раніше REUA писав, що Укрзалізниця планує збудувати 2020-го року суміщену колію 1520/1435 мм від Мостиської до Львова, що відкриє нові можливості для пасажирів, – про це у листопаді повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов: “3,5 години до Кракова плюс зі Львова у Європу швидкісними поїздами. Знаю, що про це кажуть останні років 10. Але ми зробимо це за рік”. За його словами, також у планах запустити експрес між ст. Скнилів, аеропортом і львівським залізничним вокзалом.

А в грудні 2019 року стало відомо, що чеський залізничний оператор RegioJet хоче отримати дозвіл на маршрут з Праги до Мостиська, а перспективі до Львова

 

 

 

Позначки: , ,