Глави Урядів міжнародної організації ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова) провели зустріч в Києві, обговорили шляхи розвитку транспортного коридору, його взаємодії в рамках ТРАСЕКА та європейської транспортної мережї TEN-T, а також створення зони вільної торгівлі між країнами-учасницями. Сприяти цьому має формування цифрового транспортного коридору, концепцію якого готує азербайджанська сторона за результатами попередньої зустрічі в Баку. Україна планує долучитися до впровадження цифровізації на транспорті, повідомили в профільному міністерстві.

«Мультимодальні перевезення та цифрові транспортні коридори сприятимуть швидкому руху товарів між країнами та розвитку наших економік у результаті. Ми також працюватимемо над лібералізацією авіасполучення та автоперевезень між нашими країнами», – зазначив міністру інфраструктури України Владислав Криклій.

За результатами зустрічі глав Урядів підписано заяви про спільні наміри щодо взаємного визнання уповноважених економічних операторів та їхнього функціонування, а також застосування блокчейн-технологій із верифікації сертифікатів походження товарів, що проходять через державні кордони країн-членів ГУАМ.