Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час зустрічі з представниками компанії «Alstom» – Жан-Лука Ербаччі, старший віце-президент «Alstom», Флоранс Дюфур, директор з питань розвитку бізнесу по регіону Європа «Alstom», Матільда Аржаковські, Аташе з економічних питань  посольства Франції в Україні, та представники Укрзалізниці, повідомляє прес-служба МІУ.

На кону – реалізація проєкту у понад 100 електровозів, саме такою є потреба державної залізничної компанії у цьому виді тягового рухомого складу на найближчі 5 років.

Міністр інфраструктури у перемовинах з компанією «Alstom» вкотре підкреслив, що прогнозна потреба АТ «Укрзалізниця» в нових магістральних вантажних електровозах змінного струму починаючи з 2020 року до 2025 року складає 110 одиниць.

«Україна в нових економічних умовах відкрита для ініціатив з розвитку та модернізації залізничної транспортної інфраструктури, оскільки залізничний транспорт нашої держави може повністю забезпечити потреби в перевезеннях транзитних вантажів у напрямку Європейського Союзу на міжнародних транспортних коридорах», – заявив Владислав Криклій.