Alstom Kazakhstan и Knorr-Bremse Russia підписали комплексну угоду на ремонтне та профілактичне обслуговування гальмівних систем 200 двосекційних вантажних та 95 пасажирських локомотивів, що поставляються національному перевізнику «НК «Қазақстан темір жолы» (КТЖ).

У повідомленні компанії зазначається, що окрім обслуговування угода передбачає також постачання запасних частин для всіх компонентів гальмівної системи: агрегати подачі повітря, такі як компресори та сушарки для повітря, управління гальмами, розподільні клапани та обладнання візка. Корекційне обслуговування охоплює позаплановий ремонт несправних компонентів, а профілактичне – включає планові капітальні ремонти для забезпечення оптимальної готовності парку. Договір подовжується на 25 років і триває до 2051 року. Загалом послуги охоплюватимуть до 495 секцій магістральних локомотивів, найстарший з яких розпочав експлуатацію в 2013 році.

“Ми дуже раді, що ми заключили цю довгострокову комплексну угоду з надання послуг”, – сказав д-р Юрген Уайлдер, член виконавчого правління Knorr-Bremse, відповідальний за відділ систем залізничних транспортних засобів, – “Угода підкреслює нашу сильну позицію як компетентного, глобального спеціаліста з продажу, а також стратегічного, близького до клієнтів сервісного партнера.”

“Казахстан, як залізничний хаб на перетині міжнародних торгових потоків, відіграє важливу роль у внутрішньорегіональних та міжконтинентальних вантажних перевезеннях”, – додав Харальд Шнайдер, член правління, відповідальний за відділ систем залізничних транспортних засобів Knorr-Bremse в регіоні СНД. “Ми раді, що зможемо зміцнити свої позиції на цьому динамічному ринку”.

Knorr-Bremse AG – німецький виробник гальмівних систем для залізничних і комерційних транспортних засобів, який працює на ринку понад 110 років.

 

Як частина Трансібірського залізничного коридору, Казахстан є однією з ключових транзитних країн регіону, а також відіграє важливу роль у китайській ініціативі «Новий шовковий шлях» через Центральну Азію.

“Knorr-Bremse” і “Alstom” вже можуть поглянути на налагоджене партнерство в залізничному бізнесі. Однак цей спільний проект є їх першою довгостроковою угодою про послуги в Казахстані. Раніше Knorr-Bremse мав лише контракт на поставку запасних частин з Alstom для казахстанських пасажирських локомотивів, підписаний у 2014 році.