Українська промислова компанія ІНТЕРПАЙП вперше уклала прямий контракт на поставку залізничних коліс на адресу «Казахстан Темір Жоли» (КТЖ), найбільшого оператора магістральної залізничної мережі Казахстану.

В рамках підписаної угоди ІНТЕРПАЙП поставить КТЖ в 2019 року 6 000 залізничних коліс, в 2020-м – 20 000 коліс. Як повідомляє прес-служба ІНТЕРПАЙП, раніше компанія не співпрацювала з «Казахстан Темір Жоли», поставки продукції відбувалися тільки вагоноремонтним депо Казахстану.

Денис Морозов, директор з економіки та фінансів ІНТЕРПАЙП

– Призупинення Євразійською економічною комісією антидемпінгового мита в розмірі 34,22% на поставки залізничних коліс з України дозволила Інтерпайп укласти довгостроковий контракт з найбільшим споживачем казахського ринку. Ми завжди прагнули повноцінної присутності на ринку Казахстану. Для нас цей контракт з державною корпорацією – справа престижу. Однак перспектива цієї співпраці буде багато в чому залежати від підсумків нового розслідування ЄЕК щодо імпорту залізничних коліс з України.

 

Про компанію ІНТЕРПАЙП:
Українська промислова компанія, виробник сталевих труб і залізничних коліс. Продукція компанії постачається більш ніж в 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2018 році ІНТЕРПАЙП реалізував 857 тис. т готової продукції, в тому числі – 189 тис. т залізничної продукції. Продажі залізничних продуктів здійснюються під брендом KLW.

У ІНТЕРПАЙП працюють 12 тис. співробітників. У 2018 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 2,17 млрд. грн.