Азербайджанська залізниця ADY (Азербайджан) і Stadler (Швейцарія) підписали контракт вартістю 115 мільйонів євро на поставку десяти п’ятисекційних поїздів FLIRT, а також враховує постачання запасних частин та обладнання депо, повідомляє RG.

Швейцарська компанія Stadler вперше продасть свої потяги FLIRT (сімейство пасажирських електро- і дизель-поїздів) Азербайджану.

Чотири поїзди поставлятимуться з 2022 року і будуть оснащені дизель-електричним приводом (DMU). Вони включатимуть силовий модуль з чотирма дизельними двигунами, що забезпечить довжину поїздів до 106,8 м. Вони матимуть 271 місце в двох класах, а також шведський стіл.

Шість поїздів будуть управлятися за допомогою електричної тяги (EMU), з них три будуть використовуватися для міжрегіональних перевезень (по 236 місць) і три – в якості регіональних поїздів для приміського транспорту (по 255 місць). Поїзди для колії 1 520 мм матимуть ширину 3 480 мм та висоту 4,6 м.

Це не перше замовлення Stadler від ADY. У 2014 році оператор замовив спальні вагони для міжнародних послуг, а в 2015 та 2018 році Stadler також виграв два контракти на двоповерхові електропоїзди Kiss.

Відзначимо, що Stadler є міжнародною компанією з виробництва залізничних транспортних засобів, зі штаб-квартирою в Буснанге на сході Швейцарії.