Компанія змонтувала пристрої централізації, автоблокування та сигналізації, сумісні з європейською системою управління рухом поїздів ETCS.

Турецька компанія Yapı Merkezı Idis розробила національну систему автоматики для залізниць.

На значній частині залізничної мережі Туреччини для організації руху поїздів все ще використовуються телефонні засоби зв’язку і ручне управління стрілками. Тому інвестиції в розвиток сучасних засобів сигналізації відносяться до пріоритетів Державних залізниць Туреччини (TCDD). На ділянці протяжністю 20 км лінії Ізмір-Айдин-Денізлі в районі міста Камлик 11 квітня 2019 року введено в дослідну експлуатацію нові національні системи СЦБ, розроблені компанією Yapı Merkezı Idis (YMI), яка входить у велику турецьку будівельну групу Yapı Merkezı.

Компанія змонтувала пристрої централізації, автоблокування з фіксованими блок-ділянками і автоматичної переїзної сигналізації, сумісні з європейською системою управління рухом поїздів ETCS, яку планується впровадити на лінії. Система централізації побудована з використанням промислових програмованих контролерів виробництва німецької компанії HIMA, які також застосовують багато виробників пристроїв СЦБ в Європі. Випробування нових систем пройдуть протягом року, контракт з YMI передбачає проведення постачальником технічного обслуговування протягом двох років. Якщо випробування будуть успішними, компанія розраховує сертифікувати обладнання в італійському органі Italcertifer на відповідність рівню безпеки SIL 4 за європейськими стандартами. Після цього YMI зможе брати участь в національних та міжнародних тендерах на поставку обладнання автоматики і телемеханіки для магістральних ліній.

В даний час TCDD встановлює нові системи сигналізації на полігоні магістральних і приміських ліній протяжністю 700 км. Розробка національної системи сигналізації вважається важливим елементом модернізації залізничної мережі країни.