Іспанський виробник Talgo отримав 14 млн євро прибутку за перші шість місяців 2019 року, що на 40% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року, пише REUA з посиланням на IRJ.

Цьому сприяли нові замовлення, підписані із залізничними компаніями Німеччини, Єгипету, Узбекистану та США на суму 804 млн. євро. Скоригована Ebitda за першу половину 2019 року становила 30 млн. євро, у тому числі 14,6 млн. євро у другому кварталі, зберігаючи цільову маржу в 18%. Чистий оборот у першій половині 2019 року досяг 167,8 млн. євро, незначне зростання порівняно з 163,1 млн. євро, зареєстрованих у 2018 році.

Нові замовлення в першій половині 2019 року склали 804 млн. євро, переважно завдяки замовленню DB (Німеччина) на 23 міжміські поїзди в рамках рамкової угоди 2,3 млрд. євро загально кількістю – 100 поїздів Talgo.

Talgo також виграв контракт на суму 157 мільйонів євро від ENR (Єгипетської національної залізниці) на шість поїздів і вісім років технічного обслуговування, в той час як UTY (Узбекистанські залізниці) придбали два додаткові поїзди Talgo 230 зі швидкістю 250 км/год за 57 мільйонів євро. У Сполучених Штатах Талго виграв спільний контракт із Systra, укладеним SCRRA (Регіональним залізничним управлінням Південної Каліфорнії), щодо відновлення 121 двоповерхових вагонів Bombardier, якими користувався пасажирський оператор Metrolink.

Фото Railjournal

Окрім виконання замовлень з постачання нового парку, Talgo продовжує приймати договори на обслуговування поїздів у семи країнах, у тому числі на високошвидкісній лінії Мекка – Медіна в Саудівській Аравії, яка перевезла понад 400 000 пасажирів з моменту відкриття у жовтні 2018 року.

Компанія прагне подальшого зміцнення свого портфелю замовлень і наразі працює над більш ніж 20 можливими угодами загальною вартістю 7,3 млрд. євро, які мають бути реалізовані протягом наступних 24 місяців. Ідентифіковані тендери в основному охоплюють сегмент надшвидкісної залізниці, наприклад, британський проект High Speed ​​2 (HS2) та сегмент приміських поїздів з Talgo, що вказує на намір подати заявку на тендер Renfe з пропозицією на постачання регіональних, приміських та швидкісних поїздів.

Компанія Talgo активно працює над розширенням географії своєї комерційної присутності та диверсифікацією товарного асортименту, що передбачає розробку нових проектів у 2019 та найближчих роках.

Компанія тримає на контролі понад 45 довгострокових можливостей, очікувана вартість яких становить близько 11 млрд євро.