Директором з питань закупівель АТ «Укрзалізниця» призначено Сергія Довгаленка, що має багаторічний досвід роботи в провідних телекомунікаційних та авіаційних компаніях України та світу. 

Основним завданням нового директора з питань закупівель АТ «Укрзалізниця» є побудова вчасних і прозорих закупівель за принципом найбільш економічно вигідної пропозиції для компанії, пише REUA.

З 2009 року Сергій Довгаленко займав керівні посади, зокрема, директора із закупівель у телекомунікаційних компаніях — Telecommunications Company, Bakcell (Азербайджан) та в авіакомпанії — Etihad Airways (Абу Дабі, ОАЕ). Під його керівництвом запроваджувалися SAP-процеси замовлень та управління матеріалами.

«Наразі Укрзалізниця ще в процесі трансформації у вертикально-інтегрований холдинг. Приємно долучитися до команди реформаторів, разом змінювати й налаштовувати в ній процеси, покращувати її репутацію та забезпечувати умови для ефективної роботи», — зазначив Сергій Довгаленко.

Крім того, новопризначений менеджер працював в Українському представництві LM Ericsson International AB та ДП «Reichle & De-Massari Україна». У 2002 році як директор із закупівель та логістики він долучився до ТОВ «Голден Телеком». Під його керівництвом було побудовано систему закупівель, запроваджено тендерні процедури та підпорядковано закупівлі в регіональних дирекціях, запроваджено проект розвитку нової мобільної мережі.

З 2007 по 2009 роки працював на посаді директора із закупівель та логістики ВАТ «Фарлеп-Інвест» (телекомунікаційна група Vega). За цей період було побудовано систему закупівель та контролю основних коштів холдингу в складі 23 компаній, підпорядковано закупівлі та склади в регіонах та запроваджено SAP процеси замовлень та управління матеріалами.