Група Ferrexpo до кінця 2019 року має намір придбати ще 400 піввагонів, щоб знизити залежність від вагонів “Укрзалізниці”, пише ЦТС з посиланням на старшого менеджера з логістики “Ferrexpo” Віталій Олійник:

У нас маршрутні відправки. Щодоби заплановано 8-9 відправок, які ми і виконуємо. Але в попередні роки бували випадки, коли не подавались вагони ЦТЛ. Тоді у нас менше навантаження йшло в цей день… за підсумком місяця не вивозили приблизно десять маршрутів. Ми вирішуємо це питання тим, що збільшуємо свій вагонний парк – до кінця року ми купимо ще 400 вагонів. Також нарощування вагонного парку відбувається у зв’язку зі стратегічними планами Ferrexpo щодо збільшення обсягу випуску окатишів“, – повідомив Віталій Олійник.

Нагадаємо, на прикінці минулого – на початку поточного року Єристівський ГЗК  (Ferrexpo) придбав 200 піввагонів у Крюківського вагонобудівного заводу. Після придбання сукупний парк вагонів компанії перевищив 2,6 тис. одиниць, що знаходяться в постійній експлуатації. Отже, після покупки ще 400 піввагонів, парк Ferrexpo досягне 3 тис. одиниць.

Раніше повідомлялося, що Ferrexpo планує збільшити потужності ДП “Ферротранс” до кінця 2019 року. Так, намічено введення в експлуатацію відділення з ремонту гальмівного обладнання, колісно-роликового відділення і ВКМ, а також розширення умовного номера вагоноремонтного депо ДП “Ферротранс” до капітального.