13 червня в Берні керівники компаній залізничної інфраструктури обговорили заходи щодо поліпшення операційного середовища залізничних підприємств, приділивши особливу увагу збільшенню частки залізничних вантажних перевезень до 30% до 2030 року Railfreight

Спільно організовані Спільнотою Європейських залізниць та інфраструктурних компаній (CER) та асоціацією менеджерів європейської залізничної інфраструктури (EIM), щорічні зустрічі керівників залізничних інфраструктурних компаній надають платформу для обміну інформацією та досвідом між компаніями залізничної інфраструктури. пошуку спільних рішень для підтримки залізничного руху в Європі.

Розумне мовне рішення
Керівники компаній залізничної інфраструктури обговорили Smart Language Solution, включаючи штучний інтелект, для ефективної та безпечної комунікації між водіями поїздів і сигналізаторами при перетині кордону та багатомовних налаштуваннях. Ці прагматичні рішення спрямовані на покращення комунікації та оперативної сумісності, а також на зниження витрат для залізничних підприємств, при цьому дотримуючись вимог мови ЄС.

Зустріч також дала можливість обговорити з операторами залізничних вантажів процеси та ролі для ефективної міжнародної координації у випадку міжнародних збоїв. Для досягнення успіху було визначено ключову важливість огляду ліній маршрутизації уздовж Європейських залізничних вантажних коридорів. Менеджери інфраструктури обговорили важливість гармонізації операційних процесів з метою поліпшення оперативної сумісності, і закликали уряди інвестувати в модернізацію параметрів ліній повторних маршрутів.

Коаліція вперед на залізничних перевезеннях
Керівники залізничних вантажних компаній, що представляють коаліцію та інфраструктуру в галузі управління залізничними перевезеннями, разом з представниками міністерств транспорту, спільно обговорювали заходи, необхідні для перетворення залізничних вантажів у високоефективну, ефективну та стійку транспортну систему, щоб перевести більше товарів на залізниця.

Керівники інфраструктури пообіцяли свою підтримку, активізуючи свої зусилля для полегшення доступу до інфраструктури, поліпшення планування та надійності шляхів поїздів, а також спрощення операцій поїздів з динамічним управлінням рухом, з метою створення стандартизованої інфраструктури високої потужності для залізничних перевезень.

Посилена співпраця
Виконавчий директор CER Лібор Лохман прокоментував: «Сьогоднішнє обговорення було зосереджено на пошуку прагматичних рішень для покращення операційного середовища для залізничних операторів. Вона показала, що для успіху нам необхідно посилити наші зусилля та співпрацю між менеджерами інфраструктури, залізничними підприємствами, а також національними та європейськими органами влади ».

Виконавчий директор EIM Моніка Хеймінг додала: «Роль управлінців залізничної інфраструктури в забезпеченні вирішення проблем сьогоднішньої та завтрашньої мобільності була ще раз підкреслена. Керівники залізничної інфраструктури активізували свою співпрацю на різних платформах і продовжують це робити. Кращі практики на ринку необхідно вирішувати на європейському рівні ».