Голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов на своїй сторінці у соцмережі повідомив, що до складу правління увійшли нові члени команди – Франтішек Буреш, Марчін Сєлеєвський, Сергій Кушнір та Іван Юрик.

Желько Марчек та Ремігіуш Пашкевич продовжать роботу на займаних посадах.

Всі вони – виключно досвідчені топ-менеджери, професіонали, що мають реалізувати в компанії кращі світові практики. Формуємо сильну команду, за допомогою якої зможемо реалізувати стратегію Укрзалізниці та здійснювати ефективне управління компанією. Пошуком кандидатів займалось рекрутингове агенство, а поетапну оцінку результатів проводила Наглядова рада Укрзалізниці“.

Очільник УЗ надав коротке резюме по кожному з топ-менеджерів залізниці.

Франтішек Буреш – відомий міжнародний менеджер. Останні роки очолював Центр досліджень і випробувань залізниць «Чеська залізниця» VELIM (Прага, Чехія). Франтішек працював на керівних посадах у низці світових виробників рухомого залізничного складу. Серед них такі гіганти як ALSTOM, Skoda Holding Group та Skoda Electric. В Укрзалізниці він буде відповідати за реалізацію виконання програми з оновлення та будівництва рухомого складу.

 

 

 

 

 

Марчін Цєлеєвський має великий міжнародний досвід з впровадження нових моделей роботи та сервісів у пасажирських перевезеннях. Очолював найбільшого польського залізничного оператора – PKP Intercity, керував пасажирською компанією PKP. Успішно реалізував проект запуску високошвидкісних поїздів у Польщі – Pendolino. Свого часу ефективно керував польськими авіалініями LOT POLISH AIRLINES, де завершив та запустив історичну для компанії LOT стратегію розвитку на 2016-2025 рр.

 

 

 

 

 

Сергій Кушнір працює у команді Укрзалізниці з початку 2019 року в якості директора з ремонту рухомого складу. Має великий досвід роботи в органах державної влади. Його завдання – вибудовування ефективної системи взаємодії з урядом, центральними, регіональними та місцевими органами влади. До роботи в Укрзалізниці Кушнір керував службою віце-прем’єр-міністра України, працював на посаді заступника міністра та заступника державного секретаря КМУ.

 

 

 

 

 

Іван Юрик вже має великий досвід роботи в Укрзалізниці в якості члена Наглядової ради компанії, беручи участь в роботі комітетів зі стратегії, фінансів та аудиту. Має грунтовний досвід залучення прямих іноземних інвестицій в Україну. У 2017-2018 роках працював на керівних посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest. У 2014-2016 роках – керівник служби міністра Міністерства фінансів України. У 2010-2014 роках – очолював представництво в України інвестиційної компанії Blackstone. В Укрзалізниці буде очолювати стратегічний напрям залучення інвестицій та роботу з потенційними інвесторами. Важливе завдання – робота з кредитним портфелем компанії та реструктуризація боргів.

 

 

 

 

Також, хочу нагадати, що наприкінці травня до команди менеджерів Укрзалізниці долучився фахівець із багаторічним досвідом роботи в провідних українських та міжнародних компаніях – Микола Іванінів, який куруватиме операційну роботу сектора економіки та фінансів.

 

 

 

 

 

 

Євген Кравцов наголосив, що завдання Укрзалізниці – стати економічно стабільною, клієнтоорієнтованою та інноваційною компанію:

“…Тож, завдання оновленої команди – максимальна реалізація поставлених цілей. Ефективні дії, кращі світові практики та потужна команда професіоналів – необхідні складові успіху”.