Модернізація стратегічної залізничної гілки Волноваха – Комиш-Зоря зробить її повністю двоколійною. На Донеччині триває будівництво нової колії, про це на своїй сторінці у соцмережі пише очільник АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов:

“Роботи тривали кілька років. Маріупольский напрям для залізниці – один з найнапруженіших. Наше завдання – аби безперебійно курсували пасажирські, приміські та вантажні поїзди. З цим справляємось.

Більш того, модернізація дозволила Укрзалізниця запустити цього року ще один пасажирський поїзд на Маріуполь. Він долає швидкість на 2 години швидше за інші”.

Щоб збудувати 1 кілометр колії, треба близько 10 млн гривень та робота десятків колійників. Залізничники збудували вже 26,9 км колїї, у планах – ще 7.

За три роки модернізації інфраструктури на дільниці Волноваха—Комиш-Зоря відремонтовано 84,8 км колії та 54 стрілочні переводи, що дало змогу значно збільшити пропускну спроможність дільниці з 20 пар поїздів у 2016 р. до 30 у 2018 р., зокрема  вантажних поїздів — з 14 до 24 пар.

Наразі на дільниці Волноваха—Комиш-Зоря активно тривають ремонтно-колійні роботи, після завершення яких напрямок Волноваха—Комиш-Зоря буде повністю двоколійним. Зокрема, залізничники вже уклали понад 8 км нових колій на перегоні Роз’їзд 393 км—Хлібодарівка та замінили чотири стрілочні переводи. Найближчим часом планується збудувати ще понад 7 км нової колії на напрямку Зачатівська—Роз’їзд  393 км та укласти один стрілочний перевід.

Окрім цього, з метою модернізації інфраструктури Донецької залізниці у 2019 р. також передбачається виконати посилений капітальний ремонт 6,3 км непарної колії перегону Волноваха—Хлібодарівка. Паралельно здійснюються роботи з обладнання пристроїв освітлення переїздів, станцій та зупинних пунктів.