Перший прямий контейнерний поїзд з Китаю до Києва прибув 8 червня 2020 року. Він подолав відстань у 9 тис. км територією чотирьох країн – Китай, Монголія, Росія, Україна – за 15 діб. Його урочисто зустрічали керівництво Укрзалізниці, посол КНР в Україні і міністр інфраструктури України.

Владислав Криклій, міністр інфраструктури України, тоді зазначив:

Ми зацікавлені у збільшенні транзиту вантажів залізницею з Китаю до країн Західної Європи, включенні України до маршрутів Шовкового шляху та у прямому міжнародному сполучені КНР-Україна. І будемо розвивати контейнерні перевезення надалі.

Представники ЦТС «Ліски» заявили, щотижневий формат відправлень дозволить удосконалити технологію, відпрацювати необхідні процедури з митними та контролюючими органами, а також з нашими клієнтами.

Про результати 9 місяців перевезень з Китаю в Україну поговоримо 25 лютого на конференції «Залізниці України: розвиток та інвестиції» говоримо з організатором поїзду. Експедиторська компанія EU-Trans планувала працювати над скороченням термінів доставки та організацією нових відправлень в Україну з інших міст Китаю.

Євген Балашов, генеральний директор  EU-Trans, підсумовує досвід перевезень:

  • Більше станцій призначення по УЗ по імпорту
  • Термінали як інструмент генерації експорту
  • Внутрішні КП між терміналами – вантаж, ввезений залізницею, має розвозитися залізницею, а не автотранспортом.
  • Протидія митним органам. СМГС- єдиний митний документ!

Тема виступу:

Створення конкурентних умов роботи на ринку контейнерних перевезень залізницею

Спікер:

Євген Балашов,

Генеральний директор «ЕУ-Транс»

Для участі у конференції потрібна

 

 

Позначки: , , , ,