Потужну експозицію залізничного рухомого складу представить на ІІІ  Міжнародній виставці Rail Expo 2019, що відбудеться 16-18 жовтня на Центральному залізничному вокзалі в Києві, Дослідно-механічний завод «Карпати» (Новий Розділ, Україна).

Задля цього зі Львівщини до столиці прибуде вагон-ювіляр – 120-кубовий зерновоз. Раніше REUA повідомляв, що у липні ДМЗ «Карпати» виготовив 1000-й зерновоз.

Компанію йому складе – новий 104-кубовий зерновоз з модернізованим дахом.

На відкритій експозиції виставки Rail Expo 2019  також “Карпати” представлять власну залізничну платформу для перевезення контейнерів і безпосередньо асортиментний ряд контейнерів власного виробництва. Контейнери останнім часом набувають все більшої популярності як універсальне транспортне обладнання для міжнародних і внутрішніх перевезень вантажів залізницею, автомобільним, річковим і морським транспортом, а також для тимчасового зберігання у отримувача вантажу.

Контейнер моделі КСГ-45 – для транспортування сипучих вантажів, а саме: зерно зернових культур рослин такі як пшениця, жито, горох та інші; будівельні матеріали такі як пісок, гіпс та інші. Також контейнер може використовуватись для транспортування інших сипучих не злежуючих, не вогненебезпечних не отруйних, речовин які не відносяться не до одногу класу небезпечних рочовин.

Контейнер-цистерну моделі КЦХ-24 – для перевезення карбамідно-аміачних сумішів, а також може бути використаний для транспортування речовин які не відносять не до однієї групи небезпечних речовин, а також не є активними по відношенню до цистерни, та запірної арматури контейнера.

Контейнер-цистерна моделі 2278 IH 79.1A   для перевезення хімічних речовин які відносять до 3, 6, 8, 9 класів небезпечних речовин і вимагають підігріву при перевезенні чи вивантаженні з контейнера. Контейнер оснащено системою паро розігріву.

Контейнер-цистерна моделі КЦ-24,5

ДМЗ «Карпати» лише у 2012 році переорієнтувався на вагонобудування, але вже нині має найбільшу динаміку приросту виробництва  та входить до трійки лідерів з вантажного вагонобудування у сегменті «зерновози» в Україні.

Як раніше писав REUA, за 5 років виробництво вагонів на ДМЗ «Карпати» зросло у 10 разів – до 150 вагонів у місяць. Щоб досягти таких показників, цього року підприємство подвоїло кількість персоналу та уп’ятеро збільшило продуктивність виробництва.